RESEPI DAGING MASAK MERAH

Resepi Daging Masak Merah

Bahan bahan:
1/2 kilo daging
Sebiji bawang holand di hiris tebal
Caot do potong pnjg
Kacang buncis di potong panjang
Bunga kubis semangkuk
Bawang putih 4 ulas di penyekkan
2 hiris halia
3 helai daun limau purut
2 sdb cili kering kisar
2 sdb sos tiram
4 sdb sos tomato
Sdikit garam, gule n ajinomoto

Cara cara
Daging di rebus hingge lembut brsama pewarne merah. Letak sdikit garam. Air rebusan jangan di buang. Hiriskn daging dann gorengkn sebentar. Ketepikn.
Tumis bawang putih dan halia hingga kekuningan. Masukkn cili kisar dan daun limau purut. Biar hingga naik minyak dan masukkn daging. Gaul sebati
Masukkn sos tomato, sos tiram, sdikit gula dan ajinomoto. Sebatikan n masukkn air rebusan daging. Jangan banyak yer. Masukkan kubis bunga, carot dan bawang.
Sebatikn dalam 5 minit dan masukkn kacang buncis. Biarkan hingga kacang buncis berubah warna. Rasa dah sesuai dgn selera, tutup api. Boleh lah di hidang.


0 Tinggalkan Komen Anda Di Sini.:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2010 CeCiTeR | Blogger.com