Resepi Biskut Lapis Cheese Milo
BAHAN-BAHAN:
BISKUT CREAM CRACKERS
SUSU PEKAT MANIS
KRIM CHEESE
MILO
SUSU SEGAR(untuk celupkan biskut)
NESTUM/MILO
CARA-CARANYA:
1. Pukul creamcheese sehingga sebati gunakan hand mixer atau guna tangan pon boleh. kemudian masukkan setengah susu pekat manis. Pukul lagi sehingga sebati.
2. Tuangkan susu segar kedalam mangkuk. Celupkan biskut ke dalam susu segar. Jangan sampai terlembik pulak, cukup sekadar nak bagi ia lembut sedikit. Kemudian, susun di dalam loyang.
3. Oleskan creamcheese yang telah di putar tadi. Kemudian, taburkan milo/nestum di atas lapisan creamcheese tadi.
4. Ulang langkah ke-2 dan ke-3 sampai lapisan yang dikehendaki.Pada lapisan yang terakhir sekali, bubuhkan creamcheese tu tebal sikit.
6. Akhir sekali, taburkan milo/nestum di lapisan creamcheese terakhir. Boleh lah dimasukkan dalam peti ais semalaman.Sejuk2 baru sedap nak makan
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 Tinggalkan Komen Anda Di Sini.:
Catat Ulasan