Resipi Biskut Coklat Cip


BAHAN-BAHAN : Bahan A:
125 gm mentega
100 gm gula kastor
Bahan B:
1 sudu teh perisa coklat
60 gm ais
Bahan C:
(ayak)
100 gm tepung gandum
80 gm tepung serbuk penaik (raising flour)
1/2 sudu teh soda bikarbonat
1/4 sudu teh baking powder
1/8 sudu teh emplex
Bahan D :
80 gm cornflakes (dikisar halus)
30 gm coklat urai
cara - caranya:
1. putar bahan A di dalam mangkuk adunan sehingga sedikit kembang.
2. masukkan bahan B, C, dan D. Kacau perlahan-lahan sehingga menjadi adunan biskut yang sebati.
3. selepas itu, ambil sesudu teh adunan td. (sapu sedikit marjerin pada dulang pembakar supaya biskut xmelekat.sikit sje tau). bulatkan dan letak atas dulang pembakar dan tekan sedikit dengan garfu.ulang langkah sehingga habis semua adunan. 4. bakar didalam ketuhar yang sudah dipanaskan dahulu pada suhu 160°C selama 15 -20 minit atau sehingga masak. Credit to google for the pic#

0 Tinggalkan Komen Anda Di Sini.:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2010 CeCiTeR | Blogger.com