Tips melajukan komputer anda

Untuk Menambah kelajuan perfomance(perlaksanaan) window XP
(1)Di dalam salah satu folder di system window (drive C) tu akan mengandungi beberapa dan sering menyimpan beberapa file yang tak diperlukan dan dan boleh dibuang dan yang akan memberatkan drive c,apakah folder tu?nama folder tu "Prefetch",ok sekarang kan dalam folder tu akan terdapat banyak sekali file2 yang tak berguna(junk) jadi kita buang file tu dalam tu semua,jangan ko buang folder dia sudah.caranya:Pergi Ke Drive C,Klik window ,klik perfecth,tengokkkkk,kan ada banyak file2 keparat kat situ,apa lagi buang lah,tak kan nak buang pun aku nak ajar....takut?takderr lahh jangan risau,takder benda punya..aku jamin...di nasihatkan buaang file2 keparat tu setiap minggu,tapi kalau aku,aku buang tiap2 hari,pasal tiap2 hari dia keluar hasil dari setiap program yang kita bukak .

(2) Cara Kedua Meningkatkan Perfomance window XP
Tweak.Biasa kita dengar nama tu,tweak tu kalau dalam bahasa melayu dia "memulas"maknanya kita pulas window kita untuk adjust tulisan,penggunaan mouse,scroll dan memacam lagi,walaupun kita dah puas pulas2 tu tak nampak kesan jugak dan perfomance window kita masih lemau lagi..jadi kita tingkatkan lagi perfomance window kita dengan: kita pergi kat Icon my computer klik kananpropertiesadvancedperfomancesetting(perfo mance option)visual effectcustom.dekat custom tu kita disablekan benda nie semua:
-Fade or slide menus into view
-Fade or slide ToolTips into view
-Fade out menu items after clicking
-Show Shadows under menus
-Slide open combo boxes
-Slide taskbar buttons
-Use a background image for each folder type
-Use common tasks in folders
Siap dah¦cuba tengok performance window kita,agak laju sikit kan,tapi ada di antara effect kat situ kalau kita disablekan akan memberi kesan pada setiap window drive/folder yang kita bukak akan hilang menu kat belah kiri tu iaitu kalau disablekan use common tasks in folder..dia jadi cam window biasa jerk¦tapi ok jugak takder masaalah,Cuma kureng sikit jerk¦. Ok selesai

3 Tinggalkan Komen Anda Di Sini.:

Bahrain berkata...

kalo vista boleh tak?

Shakin Ziki berkata...

hekhek...i punya xp..tp u cuba la dulu ... ;)

::cik asha:: berkata...

kalau windows 7 p0n boleh jugak ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2010 CeCiTeR | Blogger.com