Tutorial:Cara buat Header Guna Photoscape

1)Run photoscape dulu
cara header blog

2)Klik editor


3)Klik icon menu pada hujung,pastu klik pada new photo


4)Then setkan width dan height.Kalau untuk header saya ni guna width=800,height=240.Untuk color pilih warna putih.Dah s etting semua klik ok.


5)Sekarang pilih objectKlik pada icon T.Masukkan Text korang(nama header anda).


6)Klik icon photo,upload la photo mana yang korang suka.


7)Ok dah pun siap..simple je kan?sorry header kite comot..haha
_gud luck hokey-

2 Tinggalkan Komen Anda Di Sini.:

Jay Joseph ^^ berkata...

nak tanye....camne nk crop sekeliling gambar tu...,mksudnye nk padamkan latar belakang katun tu tanpa mencacatkan katun tu..haha...
camne erk??

CERCITER AKU KAMU DAN DIA berkata...

oo0o yg tu..mcm pic yg sya pilih ni xde background..bettter u pilih yg xde background.tp klu ade background gak biasa nya sya guna photoshop untuk crop background tu..just my opinion..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2010 CeCiTeR | Blogger.com