RESEPI KEK KEJU KAPAS
BAHAN-BAHAN:
Gula Halus 140gm
Putih Telur 6 biji
Cream of Tartar 1/4 sudu
Mentega 50gm
Krim keju 250gm
Kuning Telur 6 biji
Susu segar 100ml
Jus Lemon 1 sudu besar
Tepung Kek 60gm
Tepung Jagung 20gm
CARA MEMBUATNYA;
1. Cairkan krim keju, mentega & susu (cara double boiler) biarkan sejuk sedikit barulah dimasukkan tepung jagung & tepung kek, dikacau sebati. Campurkan kuning telur & jus lemon.
2. Di bekas berasingan, kacau putih telur & cream of tartar sehingga sedikit kembang dan masukkan gula sedikit demi sedikit.
3. Campurkan 1 & 2
4 . Masukkan ke dalam acuan dan dibakar pada suhu 160C selama 1 jam 10 minit
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 Tinggalkan Komen Anda Di Sini.:
Catat Ulasan