Download Movie Biar Mimpi Sampai Bintang (2011)Sinopsis
Alyah adalah seorang gadis remaja biasa yang baru menerima keputusan SPMnya. Dia bermimpi untuk menyambung pelajarannya ke pengajian tinggi, tetapi oleh sebab pemikiran ibunya, Peah, yang masih kekampungan yang mengutamakan anak lelaki, Alyah terpaksa mengikut kehendak ibunya untuk menolong di gerai ayam mereka di pasar.

Andy Rasputra adalah seorang anak jutawan dari Bandung yang menetap di Malaysia. Dia rimas dengan kehidupannya di Malaysia kerana dia merasakan semua orang yang ingin berkawan dengannya adalah disebabkan kekayaannya.

Pada suatu hari Andy mengambil keputusan untuk berpura-pura menjadi miskin dengan pertolongan bekas pembantu rumahnya, Mak Yam. Sementara itu, Kinah, kawan baik Alyah menyuruh Alyah berpura-pura menjadi kaya agar dia tersangkut dengan teman yang kaya supaya impianya tercapai. Alyah dan Andy bertemu melalui laman facebook dan mula jatuh cinta.


Pelakon
Randy Pangalila (Indonesia), Elfira Loy, Nurul Sakinah, Shahrifah Shahora, Ezzrin Loy, Mahmud Ali Basha, Hanez Suraya, Didie Alias.

Download Link
PART 1

PART 2

PART 3

2 Tinggalkan Komen Anda Di Sini.:

EmpayarUtama berkata...

Oooo... kira cinta muka buku lah ni hehe

liyanazahirah berkata...

cite ni best..kan2 :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2010 CeCiTeR | Blogger.com